Uitm Foodservice management
All about foodservice management
First impression aku ttg foodservice management ni ialah aku akan belajar cara pengurusan all about foods but i dont aspect that i have a class kitchen..sumpah masa tahu nie...aku menyesal😫 aku rasa macam tamat hidup aku..dahlah aku rasa macam kulinari pulak. Tapi lepas fikir² ... Aku rasa ok jer sbb nanti kau jadi bini orang jugak hahahaha😂 (kesitu pulak) ok sambung... Dekat sem 1 nie kitaorg amik 9 subjek which is we take food hygiene class,elc,mgt,ctu101,htc112 class kitchen,htc160 class theory,hbu class ko,htm130,ued102 ok aku tekankan kat sini ramai student cakap yang mgt ni susah..swear..jangan percaya tak susah pun cuma perlu hafal jer kalau nk ikutkan susah aku rasa htc160 lgi susah sebab kau kena hafal banyak nama ikan,bahagian ikan,telur jenisnya, n macam² lagi.hhihihi dari belajar htc160 baru aku faham knp perlu ada kelas kitchen sbb senang utk kau nampak,try buat n faham.ok for sub food hygiene korang akan belajar jenis² bakteria,jenis lipas n tikus, belajar cara nk storing,temperature n sabagainyalah (xingat sangat😅)... For subjek htm pulak korang akan belajar jenis² chef n tugasnya, beza hostel,homestay,resort,motel n sabagainya.Ok yg penting korang kena tahu jugak nama hotel yg famous kat malaysia nie sebab last paper kitaorg dia tanya nama hotel...sumpah xleh jawab😂 sbb hotel kat kelantan pun belum habis hafal inikan pulak kat malaysia hahahaha
Aku rasa tu jer kut yang korang penting untuk tahu..subjek lain tuu biasa jer,senang janji berusaha.
PERINGATAN: saya ni bukan bijak turun temurun tapii saya berusaha untuk bijak..k dont give up💪🏻 Alhamdulillah sekarang dah sem 2..
First impression aku ttg foodservice management ni ialah aku akan belajar cara pengurusan all about foods but i dont aspect that i have a class kitchen..sumpah masa tahu nie...aku menyesal😫 aku rasa macam tamat hidup aku..dahlah aku rasa macam kulinari pulak. Tapi lepas fikir² ... Aku rasa ok jer sbb nanti kau jadi bini orang jugak hahahaha😂 (kesitu pulak) ok sambung... Dekat sem 1 nie kitaorg amik 9 subjek which is we take food hygiene class,elc,mgt,ctu101,htc112 class kitchen,htc160 class theory,hbu class ko,htm130,ued102 ok aku tekankan kat sini ramai student cakap yang mgt ni susah..swear..jangan percaya tak susah pun cuma perlu hafal jer kalau nk ikutkan susah aku rasa htc160 lgi susah sebab kau kena hafal banyak nama ikan,bahagian ikan,telur jenisnya, n macam² lagi.hhihihi dari belajar htc160 baru aku faham knp perlu ada kelas kitchen sbb senang utk kau nampak,try buat n faham.ok for sub food hygiene korang akan belajar jenis² bakteria,jenis lipas n tikus, belajar cara nk storing,temperature n sabagainyalah (xingat sangat😅)... For subjek htm pulak korang akan belajar jenis² chef n tugasnya, beza hostel,homestay,resort,motel n sabagainya.Ok yg penting korang kena tahu jugak nama hotel yg famous kat malaysia nie sebab last paper kitaorg dia tanya nama hotel...sumpah xleh jawab😂 sbb hotel kat kelantan pun belum habis hafal inikan pulak kat malaysia hahahaha
Aku rasa tu jer kut yang korang penting untuk tahu..subjek lain tuu biasa jer,senang janji berusaha.
PERINGATAN: saya ni bukan bijak turun temurun tapii saya berusaha untuk bijak..k dont give up💪🏻 Alhamdulillah sekarang dah sem 2..
Ulasan
Catat Ulasan